Sinemaya Giriş: Korku // Brigid Cherry
Sinemaya Giriş: Korku
Brigid Cherry
Sinema tarihinin her döneminde örneklerine rastlanan, olağanüstü başarılı, ama aynı zamanda kültürel olarak yasaklı bir tür olan korku, kimilerince kötücül bir etki kaynağı olarak yaftalanırken sıkı takipçilerinin her daim zevk aldığı bir tür olarak gelişimini sürdürüyor.
Korku sinemasına kapsamlı bir genel bakış sunarak türün nasıl işlediğini irdeleyen Brigid Cherry, korku filmlerinin yeni teknolojiler ve efektlerle kanlı ve tekinsiz görüntüler yaratma yöntemini ele alıyor. Korkunun ayrıca çeşitli kimlik gruplarını nasıl temsil ettiğine, toplumsal kaygıları nasıl işlediğine ve toplumun korkuyu nasıl algıladığına değinerek, korku sinemasının toplum ve kültür içindeki rolünü masaya yatırıyor. Sinemaya Giriş: Korku aralarında The Curse of Frankenstein (1957), Night of the Living Dead (1968), Ginger Snaps (2000), Suspiria (1977), Halloween (1978), The Evil Dead (1981), Candyman (1992), Saw (2004), Ringu (1998), Nosferatu (1921) gibi klasik filmlerin olduğu geniş bir film yelpazesini inceliyor.
Brigid Cherry St Mary’s University College’da Sinema ve Popüler Kültür dersleri veren kıdemli bir okutmandır. Candyman, Hellraiser ve Interview with the Vampire üzerine makalelerinin yanı sıra, yakın zamanda yayımlanmış bir korku filmi izleyicisi ve hayran ölçütleri araştırması bulunmaktadır.